Ridtävlingar

När det kommer till ridtävlingar finns det många olika grenar som man kan syssla med. För att bara räkna upp några ridtävlingar: distansritt, western, voltige, reining, monté, kapplöpning, körning, hästpolo, hoppning, gymkhana och dressyr. Ofta är ryttare inriktade inom en viss gren och hästsport har fått mycket kritik såväl förtjänt som oförtjänt. Inom varje gren eller inriktning finns det dessutom en mängd undergrenar som kan tävla i. Hästsporten är nämligen en av de största sporter som finns och variationen är oändlig. Det ordnas tusentals ridtävlingar varje år och de största är vanligtvis dressyr och kapplöpning.

Spel på ridtävlingar

Kapplöpning engagerar ofta de som vanligtvis inte är hästintresserade eller som har ett mindre intresse av hästar. Då har man nämligen möjligheten att vara med och spela på hästar. Att spela på hästar är väldigt populärt och man behöver inte ens vara närvarande i travarenan för att göra detta. Det ridtävlingargår lika bra att spela på hästar på TV eller genom internet. En del föredrar dock att vara på plats. De som verkligen tycker om att spela spelar inte enbart på kapplöpning, utan även på dressyrtävlingar. För att man ska bli riktigt framgångsrik inom sitt spelande är det en fördel om man har ett hästintresse. Om man har ett hästintresse kan man som exempel spela med hjälp av att man ser dagsformen på hästen, känner till dess historik, hur det har gått i tidigare tävlingar, om den har varit skadad med mera.

Ofta är hoppning inbakat i dressyr och då kan du till exempel spela på om hästen kommer att klara av alla typer av hinder samt hur många felpoäng som den kommer att få. Det finns oändligt med satsningsmöjligheter vad gäller ridsport. Faktum är att det finns minst lika många som det finns grenar och undergrenar och för den som tycker om att spela är detta ett paradis.