Terrängryttare

Terrängryttare arbetar till stor del med sina hästar i terräng. Det kan vara bland annat på ridslingor, men även med att skapa lämpliga ridslingor och ett attraktivt system av ridslingor för andra ryttare. Givetvis ska det även vara trafiksäkert och passa olika typer av ryttare. Terrängryttare skapar chansen att ge kunskap om uteritt samt hur man hanterar hästen i dess naturliga miljö. Många hästar mår bra av att istället för att rida på ridbanor få komma ut i natur och skog samt terräng. De flesta ryttare tycker även att detta är roligare än att rida på banor och i ridhallar.

Onödiga konflikter för Terrängryttare

Med hjälp av terrängryttaren som rider på ridslingor undviks onödiga konflikter med markägare och de uteridbanor som finns tillgängliga finns även med belysning på kvällarna. Många väljer att bli terrängryttare istället för att satsa på hopp eller drterrängryttareessyr, då detta är någonting som hästarna i längden mår mycket bättre av, att få komma ut i naturen och göra det som den är skapad för. För de som är terrängryttare och har varit det ett tag blir det plötsligt helt ologiskt att sätta hästen i en bana igen och tvinga den att göra konster och hopp. Det är även en mer avslappnad form av ridning och när man tänker på att hålla på med ridsport är det sällan detta alternativ som dyker upp först.

Faktum är dock att det finns och då rider man sin häst i de olika miljöer som finns tillgängliga runt om. Det kan vara skog och natur men även att man gör en längre resa med hästen där den får chansen att verkligen anamma sin sanna natur i terrängen. En terrängryttare badar även gärna med hästen, rider i ridslingor och låter den gå i skogen så ofta som möjligt. Som terrängryttare är det viktigt att man följer de regler som finns.